© Politie

Man met grote tas bij verkeerscontrole Amsterdam leidt naar meer dan 100 kilo cocaïne

De Amsterdamse politie heeft na een verkeerscontrole een grote partij blokken cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. Het gaat om meer dan 100 kilogram.

Agenten van de Landelijke Eenheid zagen maandagmiddag een auto rijden in Amsterdam. Op een gegeven moment werd gezien dat de auto stopte en een man met een grote tas instapte. Kort daarna verliet de man het voertuig weer, maar zonder tas. De agenten besloten de bestuurder en auto te controleren.

De grote tas bleek in de auto te liggen en daarin lagen zeven blokken cocaïne. Een adres in de buurt kon gelinkt worden aan de man met de tas en daar is vervolgens een doorzoeking verricht. Eenmaal binnen bleken er nog meer blokken te liggen. Het ging om 111 kilo cocaïne.

De verdachten zijn daarop aangehouden. Beide mannen, 33 en 38 uit Hillegom en Amsterdam, zijn ingesloten voor verhoor. Na vervolgonderzoek werd nog een 34-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden en ingesloten. De drie verdachten zijn inmiddels voorgeleid en door de rechter-commissaris voor 14 dagen in bewaring gesteld. De politie doet verder onderzoek naar de blokken cocaïne.

© Politie