Man met ontbloot bovenlijf aangehouden na steekpartij bij Islamitische gebedsruimte

Een man met een ontbloot bovenlijf is aangehouden na een steekpartij bij een Islamitische gebedsruimte in Eindhoven.

Op de Spiraeastraat heeft de politie op maandagavond rond 21.40 uur een 41-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor betrokken te zijn geweest bij een steekincident aan de Heezerweg.

Het incident vond plaats op de trap naar de eerste verdieping van een woning aan de Heezerweg, waar kamers worden verhuurd. Op de begane grond van dezelfde woning is een kleine Islamitische gebedsruimte ingericht. Toen een groep mannen uit deze gebedsruimte naar buiten kwam, werden ze geconfronteerd met een man met ontbloot bovenlijf en een mes. De man maakte stekende bewegingen in hun richting, waarbij één van de mannen lichtgewond raakte aan zijn arm. De verdachte vluchtte vervolgens weg.

Na aanwijzingen van getuigen kon de politie de verdachte snel aanhouden op de Spiraeastraat. De man verkeerde onder invloed van alcohol.

Er wordt gespeculeerd over de aanleiding en motieven achter het incident. Volgens de eerste onderzoeksresultaten lijkt het incident dat voor een gebedsruimte plaatsvond puur toeval te zijn. De politie doet echter uitgebreider onderzoek naar de exacte oorzaak en aanleiding van het incident.