© crime-nieuws.nl

Man met openstaande celstraf crasht tegen boom bij wilde achtervolging met politie

Een man met een openstaande celstraf is tegen een boom gecrasht bij een achtervolging met de politie in Tilburg.

Op donderdagavond zagen agenten rond 21.30 uur op het Westerpark een auto rijden met afwijkende kentekenplaten. Toen ze de gegevens van de auto opvroegen, bleken die niet te kloppen. Omdat ze de auto en bestuurder ervan wilden controleren, gaven ze de bestuurder op de Beneluxlaan een stopteken. De man negeerde dit en sloeg op de vlucht. Hij reed met hoge snelheid door de wijken ’t Zand, De Reit en Centrum en vertoonde daarbij gevaarlijk rijgedrag. Het ging onder meer om spookrijden, rijden over fietspaden en door fietstunnels en rijden met gedoofde verlichting.

De achtervolging eindigde toen de verdachte op het Pieter Vreedeplein met zijn auto tegen een boom en een tegen die boom geparkeerde fiets reed. De verdachte raakte daarbij niet gewond. Hij is nagekeken door ambulancepersoneel en daarna naar een politiebureau gebracht.

Nadat de man was aangehouden, bleek dat hij nog 48 dagen celstraf open had staan. Ook reed hij met een ongeldig verklaard rijbewijs en had de auto valse kentekenplaten. De man is meegenomen naar het bureau en in de cel gezet. De auto is in beslag genomen.