De stapels cash aangetroffen bij de verdachte. © Politie Rotterdam

Man met stapels cash in broeksband gepakt na melding stadstoezicht in Rotterdam

In Rotterdam is een verdachte aangehouden voor witwassen en drugshandel. De man probeerde stapels cash in zijn broek te verstoppen.

Medewerkers van stadstoezicht zagen zondagavond rond 20.00 uur op de Boterdiep dat een man in een auto contact zocht met een voorbij rijdende fietser. Omdat zij het vermoeden hadden dat de verdachte wellicht in drugs handelde werd de politie ingeschakeld.

Agenten kwamen ter plaatse en hebben de 31-jarige Rotterdammer aangesproken. Bij het zien van de politie probeerde de man iets weg te stoppen in de auto. Toen de agenten de man daarop doorvroegen en nader onderzochten, bleek dat hij in zijn broeksband diverse biljetten van 50 euro had verstopt. Hij werd daarop ondervraagd en nader onderzocht.

De auto en de man werden vervolgens grondig gecontroleerd en doorzocht. Uiteindelijk bleek de verdachte een bedrag van 12.315 euro bij zich te hebben. Hij kon geen aannemelijke verklaring geven over de herkomst van het geld. De agenten hielden daarop de man aan en namen zijn auto en het geldbedrag in beslag.

De stapels cash aangetroffen bij de verdachte. © Politie Rotterdam