Man met uitkering gepakt met cash, 50K aan sieraden en PGP’s in huurauto op A4

De politie heeft op de A4 een man met een uitkering gepakt met duizenden euro’s cash, 50K aan sieraden en PGP-telefoons. De verdachte is aangehouden voor witwassen.

Agenten zagen in de nacht van zaterdag op zondag op de A4 een huurauto rijden en hebben het voertuig in Amsterdam aan de kant gezet voor een controle. De auto bleek te zijn gehuurd door een vriend van de bestuurder die op dat moment niet aanwezig was. De politie kreeg het vermoeden van witwassen en heeft vervolgens de auto doorzocht.

Bij de doorzoeking van de auto trof de politie een drietal mobiele telefoons aan waarvan twee PGP’s. Naast de telefoons troffen de agenten ook een stapel biljetten van 50 euro. In totaal ging het om honderd biljetten (5000) euro. Op de vraag hoe de 41-jarige man uit Capelle aan den IJssel aan het geld kwam verklaarde hij een coffeeshopbaas te zijn. Dit bleek niet te kloppen de verdachte had een Wajong uitkering.

Naast het geld en PGP’s had de verdachte ook een gouden koningsketting en een Rolex horloge om. De 18 karaat gouden ketting was voorzien van 120 diamanten. De waarde werd getaxeerd op 42.520 euro en de Rolex op een waarde van 7500 euro plus 2800 euro aan ingelegde stenen. Daarop werd de man aangehouden.

Tijdens fouillering op het bureau werd nog een stapel cash van 1020 euro gevonden en in beslag genomen. De verdachte is vastgezet inzake witwassen en de politie onderzoekt de zaak.