Dinsdagmiddag heeft een man op metrostation Gerdesiaweg in Rotterdam een 67-jarige Rotterdamse van het perron zo op de rails geduwd. Door hulp van omstanders kon de vrouw op tijd van de rails af voordat een metro kwam. Een 24-jarige man is aangehouden.

De vrouw was op het perron gestruikeld over de voeten van een man die met gestrekte benen op een bankje zat. De vrouw schrok en sprak hem aan. Hij was daar blijkbaar niet van gediend en schold haar uit en gaf haar een duw. Eerst kon ze nog op haar benen blijven, maar na nog een duw van de man belandde ze op de rails. Daarna rende de dader weg.

Beelden van het incident werden intern bij de Rotterdamse politie verspreid waarna rechercheurs al snel de dader herkenden. Het gaat om een 24-jarige Rotterdammer die al vast zat voor een andere mishandeling. Hij is in de cel aangehouden voor het incident dinsdagmiddag.

In maart was een soortgelijk incident bij metrostation Blaak. Toen werd een 20-jarige man geduwd net toen een metro aan kwam rijden. Hij wist nog overeind te blijven. De politie heeft de dader nog niet gevonden, maar gaat ervan uit dat het om verschillende personen gaat.