En man moet minimaal vijf jaar de gevangenis in omdat hij een groepsverkrachting van een verstandelijk beperkte tiener heeft gefilmd.

Dat melden Australische media. Het slachtoffer was dronken en stoned en werd nauwelijks bij bewustzijn naar de slaapkamer gebracht. Daar werd de tiener een kwartier lang door vijf verschillende mannen verkracht.

De 26-jarige man die nu is veroordeeld nam de het geheel op en moedigde de verkrachters ook nog eens aan. In de video is te zien dat het 16-jarig meisje zegt dat ze moeten stoppen en maakt duidelijk dat ze bang is.

De daders liepen tegen de lamp toen ze later werden gepakt voor het spuiten van grafitti. Een camera werd toen in beslag genomen en de politie ontdekte de beelden. Daarop werd een onderzoek ingesteld en zijn de verdachten aangeklaagd.

De filmer is veroordeeld tot 7,5 jaar warvan hij minimaal 5 jaar uit moet zitten. Drie andere mannen horen later deze maand hun straf. Een vierde man kreeg 5,5 jaar cel, de vijfde moet een grote boete betalen.