Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Man moet appartement in Utrecht binnen 14 dagen ontruimen na handel in lachgas

Een man moet zijn appartement in Utrecht uit vanwege de handel in lachgas.

Tijdens een huiszoeking werd op 9 juli van dit jaar een partij lachgas aangetroffen in de woning aan de Bangkokdreef. Het onderzoek werd gestart na meldingen van buurtbewoners inzake overlast. In de woning vonden de agenten elf flessen met lachgas. Volgens de verhuurder gaat het om 251 liter. Ook lag er op de salontafel een notitieboekje met namen en bedragen.

Verder zijn in de woning meerdere zakken met ballonnen, twee doosjes met in totaal 17 crackers (voor kleinschalige opslag van lachgas) en een kartonnen doos met een grote hoeveelheid lachgaspatronen aangetroffen. De verdachte zei dat het ging om eigen gebruik maar dat gelooft de voorzieningenrechter niet.

De huurder is verschillende verplichtingen uit de huurovereenkomst niet nagekomen. Hij gebruikt zijn woning voor bedrijfsactiviteiten, zorgt voor overlast in het appartementencomplex en heeft gevaarlijke stoffen (lachgas) opgeslagen. Woningcorporatie Portaal mag daarom de huurder dwingen de woning te ontruimen en te verlaten. De man moet binnen 14 dagen het pand uit.