© crime-nieuws.nl

Man moet van rechtbank ex ruim 200.000 euro betalen voor 25 jaar huishoudelijk werk

Een Spaanse man moet zijn ex ruim 200.000 euro betalen voor het werk dat zij thuis verrichte tijdens hun huwelijk.

Dat heeft een rechtbank bepaald. De vrouw had de zaak aangespannen tegen haar voormalige partner omdat ze niet in gemeenschap van goederen waren getrouwd. Hierdoor bleef ze na de scheiding achter met lege handen. Daarop stapte ze naar de rechter om haar gelijk en wat geld te halen.

De advocaat van de vrouw gaf aan dat zijn cliënt 25 jaar voor het huishouden heeft gezorgd terwijl de man kon werken en een behoorlijk vermogen heeft opgebouwd. De rechtbank ging mee in het verhaal en heeft besloten dat er 204.000 euro en wat wisselgeld betaald moet worden. Onderdeel van het bedrag is een kleine pensioenvergoeding voor de vrouw. Daarnaast moet hij zijn ex ook nog alimentatie betalen voor hun twee dochters, waarvan één minderjarig.

In het wetboek in Spanje staat dat beide partners evenveel lasten van het huwelijk moeten dragen, voor zover hun financiële middelen en situatie dat toelaten. Huishoudelijk werk wordt gezien als bijdrage en kan bij een scheiding reden zijn om een schadevergoeding te eisen.