Man neergeschoten door gewapende overvaller op de vlucht met buit

In Almere is een man neergeschoten door een gewapende overvaller.

Rond 17.00 uur woensdagmiddag wilden twee mannen in een bedrijfswagen wegrijden vanaf de Splijtbakweg om geld weg te brengen naar de bank. Een man, met een opvallend geel hesje aan, trok een vuurwapen en greep onder bedreiging hiervan het geldkistje mee.

Eén van de mannen ging achter hem aan en werd meerdere keren beschoten door de overvaller. Een medewerker van een ander bedrijf wilde helpen en werd ook beschoten, maar niet geraakt. De politie en ambulance werden gewaarschuwd en kwamen met spoed ter plaatse.

De overvaller wilde een fiets pakken om te vluchten maar liet in alle tumult zowel de fiets als het geldkistje achter op de plaats delict. Hij bedreigde vervolgens een man in een bedrijfswagen en wilde meerijden. Deze man stapte snel uit waarna de overvaller wegreed met de wagen.

De auto werd niet lang daarna in Almere-Buiten teruggevonden. Korte tijd later werden op een carpoolplek langs de A6 bij Muiderberg smeulende resten van kleding en een vuurwapen gevonden. De politie onderzoekt of de kleding en wapen een link hebben met de gewelddadige overval.

Ondanks een klopjacht, is er nog niemand aangehouden. Het gewonde slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht met schotwonden. Zijn toestand is stabiel.

De politie heeft een signalement gedeeld. Het gaat om een lichtgetinte man, ongeveer 1.75 m lang, tenger postuur en kort haar, droeg een zwarte muts, lichtkleurig shirt met lange mouwen, een geel reflecterend hesje, een bruin/grijze lange broek en zwarte schoenen. Hij is weggereden met een witte Volkswagen Caddy.

De recherche is een groot onderzoek gestart naar de schietende overvaller. Er worden aangiftes en getuigenverklaringen opgenomen en forensisch onderzoek verricht.