Man neergeschoten en aangehouden door politie in onderzoek naar terrorisme

De politie heeft in Heerlen een man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij terrorisme. In hetzelfde onderzoek is een man door de politie in zijn arm geschoten.

Agenten hebben afgelopen vrijdag de 37-jarige verdachte uit Heerlen aangehouden. De man zou op zoek zijn naar vuurwapens en daarnaast een jihadistische gedachtegoed erop aanhangen. De man werd in zijn woning aangehouden. Bij de doorzoeking is beslag gelegd op mobiele telefoons, een laptop, documenten en een drietal combat- en veiligheidsvesten.

Dezelfde avond is een tweede verdachte, een 21-jarige man uit Sittard, opgepakt. Bij zijn aanhouding is de man door de politie in zijn arm geschoten. Naar de toedracht van het schietincident wordt door de rijksrecherche een onderzoek ingesteld.

Een 33-jarige man, eveneens uit Sittard, is maandagavond aangehouden op verdenking van handel in wapens. Het onderzoek naar de verdachten werd gestart naar aanleiding van informatie van de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD).