Man neergestoken en agent mishandeld bij vechtpartij in centrum Rotterdam

In het centrum van Rotterdam is afgelopen nacht een man zwaargewond geraakt bij een steekpartij en heeft een agent klappen gekregen.

Medewerkers van cameratoezicht zien hoe rond 5.30 uur op het Stadhuisplein een vechtpartij ontstaat. Daarop grijpen twee agenten in en belanden in een flinke vechtpartij. Hierbij krijgt een van de agenten meerdere klappen tegen zijn hoofd en gezicht, waarna om spoedassistentie wordt gevraagd. Met hulp van portiers en toegesnelde collega’s zijn twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 22-jarige man uit Den Haag en een 18-jarige man uit Rotterdam.

Op ongeveer hetzelfde moment komt er een melding binnen dat iemand is neergestoken op de Coolsingel. Bij de taxistandplaats wordt het slachtoffer aangetroffen, die met spoed naar het ziekenhuis wordt vervoerd. Het blijkt te gaan om een 23-jarige man die wooonachtig is op Curacao. Het vermoeden bestaat dat het slachtoffer tijdens de vechtpartij op het Stadhuisplein is neergestoken en vervolgens zelf naar de taxistandplaats is gelopen. Daar is hij in elkaar gezakt.