De politie in Goes heeft afgelopen nacht een man twee keer aangehouden.

Agenten surveilleerden zaterdagavond rond 23.20 uur op de fiets in de Nieuwstraat, toen ze bijna werden aangereden door een man op een snorfiets. De verdachte, een 26-jarige man uit Goes, reed zonder licht, slingerende en reed over de stoep.

De man kreeg een stopteken maar besloot dit te negeren. De agenten wisten de man klem te rijden en hebben de verdachte aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Omdat op het bureau de ademanalyse mislukte en omdat de agenten vermoedden dat er drugs in het spel waren, heeft een arts op het bureau voor nader onderzoek bloed bij de verdachte afgenomen.

Nadat hij een verklaring had afgelegd en de agenten proces-verbaal tegen hem hadden opgemaakt, wilden ze de 26-jarige man rond 01.00 uur weer vrijlaten. De man gedroeg zich zeer recalcitrant en beledigde de agenten en schold ze uit. Toen de man buiten stond bleef hij doorgaan waarop de politie besloot om hem aan te houden voor belediging van een ambtenaar in functie. De verdachte heeft de nacht doorgebracht in de cel.