Man op de vlucht springt in sloot en wordt gebeten in bil door politiehond

In Schiedam zijn afgelopen nacht twee verdachten van een inbraak aangehouden door de politie. Eén van de twee is door een politiehond in zijn bil gebeten.

Bewoners van de Hoeker belden rond 3.30 uur de politie toen ze zagen dat twee mannen bezig waren met een inbraak in een auto. Agenten zijn met spoed naar de betreffende locatie gereden maar de twee verdachten waren inmiddels al gevlucht. Met behulp van een warmtebeeldcamera in een politieheli werden het duo al snel getraceerd.

Eén van de verdachten, een 28-jarige man, werd gezien bij de Harreweg. Hij had zich verstopt maar kon zonder al teveel moeite worden aangehouden. Hij verzette zich nog even maar dat haalde verder niets uit. Zijn partner in crime was een sloot in gesprongen en hield zich in het water schuil.

Hij weigerde te antwoorden toen de politie hem riep waarop er een politiehond werd ingezet. Dat maakte in eerste instantie weinig indruk op de man tot hij in zijn bil werd gebeten. Ook deze man van 21 jaar oud is aangehouden. De mannen zijn ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.