Walther 9mm pistool © Carl Walther GmbH - Germany via Wikimedia Commons

Man op eerste werkdag door collega met meerdere schoten om het leven gebracht

Een Amerikaanse man is op zijn eerste werkdag bij een fabriek doodgeschoten.

De politie van Jefferson County in Alabama kreeg woensdag melding van een schietincident. De hulpdiensten zijn naar de betreffende locatie gegaan en troffen het slachtoffer aan. De 29-jarige John Eric Cole had meerdere schotwonden en is ter plekke overleden. Het bleek zijn eerste en meteen laatste werkdag.

Uit onderzoek bleek dat Cole door zijn collega onder vuur is genomen. De 34-jarige Dexter Rashad Walker sloeg na de schietpartij op de vlucht. De man besloot na enige tijd terug te keren en meldde zichzelf bij de politie en is aangehouden. Hij is vastgezet en wordt verhoord inzake de dodelijke schietpartij.

De mannen blijken een verleden met elkaar te hebben. Het slachtoffer was de stiefvader van de zoon van Walker. De 12-jarige jongen zou door Cole zijn ‘gewurgd’ bij een gevalletje huiselijk geweld. De zaak kwam ook voor de rechter en er werd een contactverbod opgelegd. De rechter heeft het verbod recent opgeheven omdat de rust was wedergekeerd. Samen in hetzelfde bedrijf werken bleek uiteindelijk de druppel.