Man op straat doodgeschoten met pijl en boog in Italië

In Italië is een man doodgeschoten met pijl en boog.

Volgens Italiaanse media werd het slachtoffer, de 41-jarige Javier Miranda, in de stad Genua doodgeschoten na een burenruzie. Hij vierde dinsdagavond met een vriend de geboorte van zijn tweede kind. Dat ging er volgens de 63-jarige Evaristo Scalco te luid aan toe. Hij schold de feestende mannen uit en haalde opeens een pijl en boog tevoorschijn.

De boze buurman schoot meerdere pijlen af op de mannen. Eentje raakte Miranda die in elkaar zakte. Hij werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis waar hij is overleden. De schutter zegt het slachtoffer niet te hebben willen doden. Hij rende direct naar buiten en probeerde de pijl uit het lichaam van Miranda te trekken. Vervolgens haalde hij handdoeken om het bloedverlies te minimaliseren tot de hulpdiensten arriveerden.

De politie heeft Scalco aangehouden en vastgezet. De politie nam drie bogen, 60 zelfgemaakte pijlen, een pistool, en tientallen kogels in beslag in zijn woning. De man riskeert een langdurige gevangenisstraf. Het is nog niet bekend of hij wordt aangeklaagd voor doodslag of moord.