Man op straat door vier mannen in Mercedes getrokken en ontvoerd

De politie heeft aanhoudingen verricht in verband met een onderzoek naar een ontvoering van een man in Den Haag.

Bij de politie kwam maandagavond melding binnen van een mogelijke ontvoering in de Bilderdijkstraat. Een 38-jarige Hagenaar werd tussen 19.30 en 19.45 uur door vier mannen een zilvergrijze Mercedes (kenteken TS-013-K) in getrokken. Daarna sloeg het viertal met het slachtoffer op de vlucht.

Op dezelfde avond (tussen 20.00 en 21.00 uur) arriveerden de verdachten met het slachtoffer in de zilvergrijze Mercedes op een parkeerplaats aan de Bentwoudlaan in Benthorn. Een aantal van de verdachten stapte samen met het slachtoffer over op een zwarte Volkswagen Golf. Deze auto, met daarin één of meerdere personen, stond daar vermoedelijk al enige tijd te wachten. Vervolgens zijn beide auto’s weggereden in de richting van de Hoogveenseweg.

De politie startte een uitgebreid onderzoek naar de ontvoering en heeft het slachtoffer op woensdagavond in vrijheid kunnen stellen. Vier personen zijn aangehouden. Het gaat om een 34-jarige en 29-jarige man uit Soest, een 25-jarige man uit Zeist en een 24-jarige man zonder vaste woon- over verblijfplaats. De vier verdachten zijn inmiddels voorgeleid en zitten in volledige beperkingen. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.