Man op straat mishandeld na volgen en fotograferen verdachten inbraak

In Tilburg is een man mishandeld nadat hij een foto maakte van een aantal mogelijke inbrekers.

Kort na middernacht afgelopen nacht zag het slachtoffer een man (42) en vrouw (39) over het hek vanaf een bouwterrein aan de Burgemeester Brokxlaan klimmen. Zij droegen een ladder bij zich en de man vermoedde dat het stel deze daar gestolen had. Hij besloot hen een stuk te volgen en in de Karrestraat een foto van het stel te maken.

De verdachten kregen in de gaten dat ze gevolgd werden en de man een foto aan het maken was en kwamen verhaal halen. Hij kreeg klappen en moest de foto meteen verwijderen. Op enig moment wist het slachtoffer los te komen en sloeg op de vlucht.

Onderweg, op de Stationsstraat, merkte hij zijn bril weg was. Hij vroeg een voorbijganger om hulp en samen liepen zij terug naar de plek waar de bril mogelijk lag. Daar aangekomen bleken de verdachten nog niet weg te zijn en opnieuw kwam het tot een handgemeen.

Met hulp van de voorbijganger en nog een derde persoon, konden de mannen het stel onder controle krijgen en aanhouden. Een van hen belde de hulpdiensten, waarna de politie het tweetal heeft aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal, mishandeling, bedreiging en vernieling van de bril