Walther 9mm pistool © Carl Walther GmbH - Germany via Wikimedia Commons

Man opgepakt die verdacht wordt van negen moorden in drie weken

Een man uit de Amerikaanse staat Arizona wordt verdacht van negen moorden in drie weken tijd. De verdachte liep tegen de lamp toen hij werd aangehouden nadat hij zijn moeder en stiefvader had neergeschoten.

Na de aanhouding werd een vuurwapen in beslag genomen. De politie verichtte forensisch onderzoek waaruit bleek dat het wapen gebruikt is bij zeven andere moorden. De verdachte, de 35-jarige Cleophus Cooksey Jr, zit nu vast en de politie onderzoekt of hij daadwerkelijk een link heeft met de negen moorden.

Over een motief, of andere relaties tussen Cooksey en de slachtoffers, is niets bekend bij de autoriteiten. De slachtoffers zijn mannen en vrouwen van verschillende leeftijden. Eén van de slachtoffers, een 40-jarige vrouw, was seksueel misbruikt voordat ze werd doodgeschoten.

De 35-jarige verdachte zat eerder al een gevangenisstraf van zestien jaar uit voor dood door schuld bij een gewapende overval. Na jaren detentie kwam Cooksey vorig jaar op vrije voeten. Als hij nu veroordeeld wordt zal naar verwachting nooit meer op vrije voeten komen.