Man opgepakt door arrestatieteam voor schieten uit raam

Een man is in een woning aan het Noordveld in Sprundel aangehouden door een arrestatieteam van de politie omdat hij met een vuurwapen uit een raam zou hebben geschoten.

In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie rond 00.50 uur melding binnen van een schietincident. Meerdere eenheden gingen direct op de melding af. Toen de agenten bij het pand aankwamen reageerde de verdachte niet op aanbellen en aanroepen.

De agenten dachten vervolgens het geluid van het doorladen van een wapen te horen. Daarop namen ze veilige posities in, trokken hun dienstwapen en hielden de woning onder schot. Vanuit de woning kwam nog steeds geen enkele reactie.

Daarop werd besloten om een onderhandelaar en het arrestatieteam in te schakelen om de verdachte uit de woning te krijgen. Uren later, rond 04.15 uur, kon de 41-jarige man uit Sprundel worden aangehouden.

In de woning werden drie vuurwapens en verschillende soorten munitie in beslag genomen. De man blijkt een wapenvergunning voor meerdere wapens te hebben. Hij is afgevoerd naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.