Man opgepakt in Den Haag voor hoeken agent in Rotterdam

De politie heeft in Den Haag een man aangehouden die ervan verdacht wordt een agent in Rotterdam te hebben gehoekt. Na de mishandeling sloeg de dader met een handboei om zijn pols op de vlucht.

Op zaterdag 21 januari moest een agent voor een onderzoek in een gebouw aan de Laan op Zuid zijn. Toen hij door de beveiligde toegangsdeuren liep zag hij hoe een man mee naar binnen glipte. Hij sprak de man hierop aan en vroeg hem waar hij moest zijn.

Volgens de politie weigerde de man om normaal antwoord te geven en het liep uit op een nogal vervelend gesprek. Toen de politieman om zijn legitimatie vroeg, weigerde de man mee te werken. Daarom besloot de agent hem aan te houden voor de wet ID. Toen de agent een handboei om een pols had aangebracht haalde de verdacht vol uit met zijn vuist op de slaap en het jukbeen van de politieman. Met een handboei om zijn pols sloeg hij op de vlucht.

Onderzoek in de omgeving leverde die dag niets op maar er werden wel camerabeelden veilig gesteld waarop te zien was hoe hij een woning binnen ging. De politie ging het pand binnen maar troffen de verdachte niet aan. Wel vonden agenten de jas en een tas van de verdachte, met daarin zijn identiteitskaart.

Verder onderzoek leidde woensdag 25 januari naar Den Haag. Daar vonden agenten de 20-jarige man, zonder vaste woon-of verblijfplaats, in een woning in de Moerwijk. Hij is aangehouden en zit vast. Het onderzoek naar de mishandeling is nog gaande.