© Politie

Man opgepakt na kilometers lang slepen van vastgebonden hond achter motor

De politie heeft samen met omstanders en collega’s van de Koninklijke Marechaussee een man aangehouden die zijn hond kilometers lang achter zijn trike sleepte. De man onder invloed van alcohol.

Bij de meldkamer kwam zondagavond rond 22.00 uur melding binnen van een verdachte die rondreed met een hond gebonden aan zijn motor. Het beest werd kilometers meegesleept achter de trike.

Omstanders spraken de man aan op zijn gedrag, maar dat had geen effect. Uiteindelijk hebben omstanders hem omsingeld op de kruising Groeneweg/ Langesteen en kon hij worden aangehouden. Het gaat om een 58-jarige man uit Hoogerheide.

De hond is in beslag genomen en naar een dierenarts gebracht. De man zou tijdens zijn rit nog twee auto’s beschadigd hebben. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol was.

De trike is in beslag genomen en de verdachte is ingesloten voor verder onderzoek. Hij wordt verdacht van rijden onder invloed, overtreding van de dierenwelzijnswet en het verlaten van een plaats ongeval.