De politie heeft een 29-jarige man uit Breda aangehouden die verdacht wordt van afpersing en prostitueren van zeker negen vrouwen. Zijn slachtoffers kwam hij tegen op datingapps.

De man had verschillende profielen op datingapps en ging volgens de politie sluw te werk. Hij ging gesprekken aan met vrouwen en wist hun vertrouwen te winnen. Na enige tijd vroeg hij om naaktfoto’s en bood geld om seks met de vrouwen te hebben. Vervolgens werd een afspraak gemaakt in Breda. Daar kwam hij niet zelf naartoe maar stuurde andere mannen waarmee enkele van de vrouwen dan seks moesten hebben. Het geld moesten ze weer afdragen aan de verdachte anders zouden de naaktfoto’s op internet gepost worden.

Een aantal van zijn slachtoffers heeft inmiddels aangifte gedaan. Ze zijn onder ander afkomstig uit Hoogvliet, Rotterdam, Kerkrade, Groningen en Den Helder. Het onderzoeksteam van de politie wist de verschillende zaken aan elkaar te linken en kwam bij de 29-jarige Bredanaar uit. Behalve afpersing wordt hij er van verdacht enkele van de slachtoffers gedwongen in de prostitutie te hebben gebracht of hiertoe een poging heeft gedaan.