Rollen draaien zich om en de ripper wordt in zijn buik geschoten. © Politie

Man opgepakt voor neerschieten ripper in Amsterdam

De Amsterdamse recherche heeft na een uitgebreid onderzoek een man aangehouden die er van verdacht wordt een man te hebben neergeschoten. Het slachtoffer probeerde de schutter te rippen en kreeg kogels in zijn buik.

In de ochtend van 4 juli 2017 kwam er bij de politie melding binnen van een mogelijke schietpartij aan het Geerdinkhof in Zuidoost. Na onderzoek bleek dat een man op een fiets belaagd werd door twee mannen nadat hij een pakketje met mogelijk drugs had opgehaald in een woning.

Het slachtoffer werd belaagd met pepperspray en een taser. Hij bleek niet zo makkelijk te roven want hij trok opeens een vuurwapen en schoot op de twee rippers. Eén van de mannen, een 35-jarige Pool, werd hierbij in zijn buik geraakt. De man raakte ernstig gewond en is nog steeds aan het herstellen.

De recherche in Amsterdam startte een uitgebreid onderzoek waarbij onder meer ook beelden zijn getoond op televisie. Dit heeft geled tot een aanhouding afgelopen dinsdag. De opgepakte man is een 40-jarige Amsterdammer. Hij wordt er van verdacht de schutter te zijn.