Man opgepakt voor oplichten tientallen personen met belofte: ‘Snel geld’

De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van het oplichten van tientallen mensen. De verdachte zou mensen ‘snel geld’ hebben beloofd.

De 23-jarige man uit Sneek kwam na uitgebreid onderzoek in beeld bij de recherche. Hij wordt er van verdacht dat hij tientallen mensen heeft opgelicht. Hij wist zijn slachtoffers enkele tienduizenden euro’s afhandig te maken. In totaal onderzoekt de recherche de betrokkenheid van deze verdachte bij tientallen zaken. Het zou gaan om zeker veertig verschillende gevallen.

Een aantal van zijn slachtoffers kwam met de man in contact via enkele van zijn accounts op sociale media waar hij beloofde dat je snel geld kon verdienen. Dat zou in dit geval gebeuren door mee te doen aan een zogenaamde ‘crypto mining machine’. De verdachte beloofde zijn slachtoffers dat ze veel geld konden verdienen door via hem geld in te leggen.

De mensen die even snel geld wilden verdienen moesten daarvoor wel hun bankgegevens en bankpas afgeven aan de verdachte. Zodra de slachtoffers de informatie deelden met de man kreeg hij toegang tot hun bankrekeningen en nam deze over. De gedupeerden zagen vervolgens dat er geld verdween van hun rekening.

Verder zijn de rekeningen ook gebruikt om geld van andere slachtoffers op te laten storten. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om het geld van transacties via Marktplaats waarbij de verdachte de aangekochte goederen nooit heeft geleverd. De man zit vast en het onderzoek naar de oplichtingspraktijken wordt voortgezet.