Man opgepakt voor stiekem filmen in toiletten in stadhuis Vlissingen

De politie heeft een 57-jarige man uit de gemeente Vlissingen aangehouden op verdenking van het stiekem filmen van bezoekers van twee damestoiletten in het stadhuis van Vlissingen.

De camera’s werden midden juli bij toeval ontdekt waarop de gemeente aangifte deed bij de politie. De recherche startte een onderzoek wat leidde tot de aanhouding van de verdachte. De man was werkzaam in het stadhuis. De gemeente heeft hem met onmiddellijke ingang geschorst en zijn toegangspas geblokkeerd.

Inmiddels is duidelijk dat het om twee toiletten gaat op de gang bij de griffie. Op de beelden die de recherche heeft gevonden zijn geen gezichten te zien. Na het aantreffen van de camera’s zijn alle toiletten in het gebouw onderzocht maar er is verder niets meer aangetroffen. De gemeente heeft vanmiddag alle medewerkers op de hoogte gesteld inzake de aanleiding voor de aanhouding.

De verdachte is overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg en daar uitgebreid door de recherche verhoord. De officier van justitie neemt binnenkort een beslissing over mogelijke verdere vervolging.