De politie heeft een man aangehouden in verband met het onwel worden van tientallen bezoekers van een café in Breda. Vermoedelijk is er met traangas gespoten.

De bezoekers van een café aan de Vismarktstraat kregen het plotseling benauwd en last van hun keel. Meerdere mensen raakten hierdoor onwel waarop de hulpdiensten ter plaatse zijn gekomen. Na onderzoek van de politie blijkt dat er vermoedelijk met traangas of een soortgelijk middel is gespoten. Een 22-jarige man uit Oosterhout is nu aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze zaak.

Er werden twee adressen in Oosterhout bezocht maar daar bleek hij niet aanwezig te zijn. Op een derde locatie, een woning in Breda Noord, was het raak en is de man aangehouden. Hij wordt onder meer verdacht van (poging) zware mishandeling en het opzettelijk in de lucht brengen van een stof die gevaarlijk is voor de volksgezondheid. In het pand waar de verdachte werd aangehouden, zijn verdovende middelen aangetroffen. Het gaat om enkele tientallen pillen, en een kleine hoeveelheid cocaïne.