De politie heeft een man aangehouden die in het gezicht van een medewerker van een ziekenhuis heeft gehoest en riep dat hij besmet was met het coronavirus.

Het incident deed zich op donderdag 19 maart voor bij een ziekenhuis in Eindhoven. Het slachtoffer was daar op dat moment als baliemedewerkster werkzaam. De verdachte zou tegen de vrouw hebben gezegd dat hij besmet was met het coronavirus en vervolgens hoestte hij opzettelijk in haar gezicht.

De politie stelde een onderzoek in naar de poging tot zware mishandeling. Hierbij kwam een 52-jarige Einhovenaar in beeld als verdachte. De man is dinsdag aangehouden en vastgezet. Of de verdachte daadwerkelijk besmet is met het coronavirus wordt verder onderzocht.

Dit soort gedrag vinden wij ontoelaatbaar. We nemen zulke incidenten dan ook zeer serieus en daarom hanteren politie en Openbaar Ministerie een zogeheten zerotolerance beleid. Verdachten kunnen door het Openbaar Ministerie op versnelde wijze fors worden bestraft vanuit een lik-op-stukbeleid, meldt een woordvoerder van de politie.