O.G. Kush met veel haartjes en THC © crime-nieuws.nl

Man opgesloten in geripte wiethok bevrijd door politie

De politie heeft in Borculo een man bevrijd die bleek te zijn opgesloten in een wiethok. Wat zijn rol was bij de hennepteelt wordt onderzocht. Het gaat vermoedelijk om een ripactie.

De politie kwam donderdagochtend rond 06.30 uur ter plaatse naar aanleiding van een melding over een persoon die opgesloten zou zijn. In een stal werd een wietkwekerij aangetroffen en nadat de politie de deur naar de ruimte waar de kwekerij zat geforceerd had, bleek er inderdaad een 56-jarige man te zijn opgesloten.

De man zou zich elders op het terrein hebben bevonden en ging poolshoogte nemen toen hij geluiden hoorde. Vervolgens werd hij volgens de politie gedirigeerd naar de kwekerij en is daar opgesloten. Toen de politie de man bevrijdde was de kwekerij met 300 planten net geoogst.

Kort na de aankomst van de politie kwam de eigenaar van het terrein en het pand ter plaatse. Deze 58-jarige man is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de hennepteelt. In de woning op het terrein is ook een hoeveelheid henneptoppen aangetroffen.

Zowel de man uit Borculo als de 56-jarige man zijn meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. Donderdagavond zijn ze na verhoor heengezonden. De 56-jarige man heeft aangifte gedaan van vrijheidsberoving. De recherche heeft een onderzoek ingesteld.