Een Amsterdammer is woensdagmiddag kort na een aanhouding komen te overlijden. De Rijksrecherche heeft een onderzoek ingesteld.

Rond 14.45 uur kwam bij de meldkamer in Amsterdam een melding binnen dat er een vechtpartij op straat gaande was op de Van Ostadestraat. Agenten zijn vervolgens ter plaatse gegaan voor onderzoek. Daar bleek volgens getuigen dat kort daarvoor een man een voorbijgangster in haar rug zou hebben gestoken. Het slachtoffer, een 18-jarige vrouw, kwam er met lichte verwondingen vanaf.

Een 41-jarige man uit Amsterdam ging vervolgens op zoek naar de belager van de vrouw en sloeg hem, volgens getuigen, met een hard voorwerp op zijn hoofd. Deze man is door de politie aangehouden. Toen agenten arriveerden, troffen ze een de 32-jarige Amsterdammer met een hoofdwond op straat aan. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en op een gegeven moment viel zijn hartslag weg. Terwijl hij werd gereanimeerd is hij overgebracht naar het ziekenhuis waar het slachtoffer is overleden.

Om de doodsoorzaak van het slachtoffer vast te kunnen stellen heeft de officier van justitie een schouw van het lichaam door een schouwarts gelast. Om de objectiviteit van het onderzoek te waarborgen, wordt het onderzoek uitgevoerd door de Rijksrecherche onder leiding van een officier van justitie.