© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Man per ongeluk geliquideerd in Amsterdam na ‘lenen auto Marokkaanse drugshandelaar’

Een man die in Amsterdam werd geliquideerd was vermoedelijk niet het doelwit van de schutters.

Dat blijkt uit onderzoek van de politie. In de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 oktober 2020 werd in Osdorp de 33-jarige Serdar Ay neergeschoten. Hij overleed een aantal uren later. De politie houdt er sterk rekening mee dat de daders van deze moord het op iemand anders hadden voorzien. Serdar Ay reed namelijk in een geleende Volkswagen Polo. De politie onderzoekt het scenario dat het werkelijke doelwit van de moord de man is die normaal gesproken in de Polo rijdt.

Volgens Het Parool is de auto waarin Ay reed van een bekende Marokkaanse drugshandelaar. Onder de zwarte Volkswagen Polo zat al een week een peilbaken op het moment van de liquidatie. De eigenaar van de auto zou volgens de krant het echte doelwit zijn geweest van de schutters. Het onderzoek naar de moord is in volle gang en de recherche houdt rekening met meerdere scenario’s.

Serdar Ay was een bekende van politie en justitie. Hij komt voor in een dossier rond drugssmokkel via Schiphol. Ay zou in een busje van een koeriersbedrijf drugs van het KLM-Cargo-terrein hebben gereden voor naar verluidt 5000 euro per ritje. In die zaak zijn in december meerdere verdachten veroordeeld tot celstraffen variërend van 9 maanden tot 7,5 jaar.