Man probeert gestolen motor terug te halen uit banlieue in Frankrijk en zit nu zelf vast

Een Belg zit vast in een Franse cel op verdenking van poging doodslag nadat hij zijn gestolen motor terug probeerde te halen uit een banlieue in Noord-Frankrijk.

Volgens Vlaamse media was de man uit Menen donderdagavond op zoek naar zijn motor en kwam erachter dat het voertuig gezien was in Tourcoing. De Belg reed erheen met een vriend en zag twee mannen op zijn motor rijden door de wijk Bourgogne. Daarop werd de achtervolging ingezet.

Op een gegeven moment ging het fout en raakte de motorbestuurder de macht over het stuur kwijt en ging onderuit. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Vrienden en familie van het slachtoffer waren woedend en gingen verhaal halen bij de Belg die op zijn beurt vluchtte en zich verstopte voor de woedende menigte.

Uiteindelijk is de man aangehouden door de politie en zit nu in een cel op verdenking van poging tot doodslag. Dit is het gevaar van eigen rechter spelen en iets proberen terug te halen. Het kan fout gaan en dan zit je opeens zelf in een cel.