Man schiet op observerende agenten in burger na meldingen over wietkwekerij

De politie heeft in Oud-Gastel een verdachte aangehouden die op twee agenten in burger heeft geschoten.

Na meldingen over de aanwezigheid van een wietkwekerij bij een woning hebben agenten in burger op vrijdagavond een onderzoek gedaan. Terwijl zij het hek naderden van het betreffende pand, zagen ze dat de bewoner naar buiten kwam. De man nam volgens de politie direct een agressieve houding aan en ging op korte afstand aan de bestuurderskant staan.

De agenten zagen dat de verdachte een vuurwapen in zijn hand had. Hij richtte daar daadwerkelijk mee en schoot vervolgens. Hierop zijn de agenten, die veronderstelden dat het om een echt pistool ging, snel een stuk doorgereden en hebben gelijk assistentie aangevraagd. De 54-jarige man is aangehouden door de politie. Hij had een alarmpistool bij zich en gaf direct toe dat hij daarmee op twee ‘gasten’ in een auto had geschoten. 

Na zijn aanhouding is de woning waar de mogelijke wietkwekerij volgens de meldingen zou zitten doorzocht door de politie. In het pand werden verder geen wapens en ook geen wiet gerelateerde zaken aangetroffen. De twee agenten hebben aangifte gedaan tegen de man. Er is verder onderzoek ingesteld.