Man trekt vuurwapen en schiet meisje (6) dood vanwege verstopping toilet

In de Verenigde Staten heeft een man een meisje (6) doodgeschoten omdat zij een toilet had laten overstromen.

Dat melden verschillende Amerikaanse media. De 35-jarige Raymeon Means schoot afgelopen vrijdag in Houston de 6-jarige Laurionne Walker dood. Met meerdere schoten zou Means een einde aan het leven van het kind hebben gemaakt. Het meisje was bij zijn zus achtergelaten door de moeder die naar een wake voor een familielid moest.

De schutter woont niet in het appartementencomplex in Pasadena waar de schietpartij plaatsvond, maar was daar toevallig op het moment toen het toilet overstroomde. Kennelijk was dat reden genoeg voor Means om volledig door te draaien. De dader belde eerst nog aan bij een buurman die beneden woont en vroeg of er sprake was van wateroverlast. ‘De kleine meid heeft het toilet verstopt’, zou Means volgens de buurman hebben gezegd. Vervolgens rende de man weer terug naar boven en kort daarna klonken er meerdere schoten. Het slachtoffer werd zeker twee keer in haar borst geschoten en overleed in het ziekenhuis.

De politie stelde een uitgebreid onderzoek in en wist Means dezelfde dag nog aan te houden. De man zit vast en riskeert de doodstraf. Online is een inzamelingsactie ingesteld om de begrafeniskosten van het meisje te vergoeden. Er is al ruim 14.000 dollar opgehaald.