Man uit Amsterdam aangehouden door arrestatieteam voor schietpartijen in Rotterdam

De politie heeft in verband met een reeks schietpartijen in Rotterdam, een verdachte aangehouden.

Een arrestatieteam heeft donderdag in Deventer een 22-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een reeks geweldsincidenten de afgelopen weken in Rotterdam-West en Rotterdam-Oost. Het gaat om schietpartijen en explosies bij verschillende panden.

Het Team Grootschalige Opsporing (TGO) dat onderzoek doet naar de reeks incidenten kwam de verdachte op het spoor met behulp van onder meer forensisch onderzoek. De man zitten vast en wordt gehoord. Omdat hij in beperkingen zit mag hij alleen contact hebben met zijn advocaat.

Eerder deze week vond er een explosie plaats in de Jagthuisstraat. De verdachten die kort hierna zijn aangehouden zitten nog vast. Het gaat om een man en vrouw uit Amsterdam. Zij zijn woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris die de voorlopige hechtenis met veertien dagen heeft verlengd.

Het onderzoek naar de vijf schietincidenten, de explosie in de Jagthuisstraat en het plaatsen van het explosief bij de toko in de Frits Ruysstraat gaat na de drie aanhoudingen verder. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.