Man uit Den Haag raakt ruim 800.000 euro kwijt na klikken op advertentie om te investeren in cryptovaluta

Een man uit Den Haag is ruim 800.000 euro kwijtgeraakt na het klikken op een advertentie om te investeren in cryptovaluta.

De 71-jarige man zag op social media een advertentie van een zeer bekend wereldwijd actief bedrijf om te investeren in cryptovaluta. Hij klikte op de link in de advertentie en vulde zijn gegevens zijn. De man was van plan om een relatief klein bedrag van 500 euro te investeren.

Vervolgens werd de man benaderd door verschillende investeringsmaatschappijen en maakte een paar honderd euro direct over naar een rekening. Niet lang daarna werd hij weer benaderd met de vraag of hij enkele duizenden euro’s wilde investeren, tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden. Het geld zou hij daarna gelijk weer teruggestort krijgen. De man moest wel een app installeren op zijn telefoon en computer. Hij deed dit dan ook en op deze wijze kregen de oplichters toegang tot zijn persoonlijke gegevens.

Dat was nog niet alles want de daders haalden het slachtoffer ook nog eens over om zijn bankgegevens af te staan, zodat zij een rekening konden openen in Duitsland. Het verhaal was dat hij vanaf daar zogenaamd zijn beleggingen gemakkelijk kon investeren. In werkelijkheid werden er vanaf deze rekening grote bedragen overgemaakt waarmee bitcoins werden gekocht. Het slachtoffer raakte op deze wijze ruim 800.000 euro kwijt. De man heeft aangifte gedaan van beleggingsfraude.