Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Man uit Doesburg krijgt straf voor mishandelen vader en bedreigen zus

Een 22-jarige man uit Doesburg is veroordeeld voor huiselijk geweld. Hij kreeg een gevangenisstraf van 60 dagen, waarvan 32 dagen voorwaardelijk. Daarbij moet de man meewerken aan een ambulante behandeling.

De man maakte zich schuldig aan mishandeling van zijn vader, bedreigen van zijn zus en vader en vernielingen. Hij ging midden in de nacht naar de slaapkamer van zijn vader en sprong bovenop hem die in bed lag te slapen. Hij stompte en sloeg hem meerdere keren met zijn vuisten tegen het hoofd en het bovenlichaam.

Vervolgens ging hij naar beneden en kwam terug met meerdere messen. Zijn vader probeerde een deur dicht te duwen om zichzelf tegen zijn zoon te beschermen. De messteken gingen door de deur op de plaats waar de vader stond. De man ging vervolgens met de messen in zijn handen naar de slaapkamer van zijn zusje. Hij maakte zwaaiende bewegingen met de messen in de richting van zijn zusje en hield het keukenmes naast haar keel.

De rechtbank vindt dat de man een ernstige bedreigende en beangstigende situatie heeft veroorzaakt voor zijn vader en zus. Het geweld kwam voor hen volledig onverwacht en was zeer ingrijpend.

De rechtbank houdt bij het bepalen van de straf rekening met het feit dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is. Hij lijdt aan ernstige depressie, psychotrauma en een stoornis in het cannabisgebruik. Deze stoornissen werkten door op zijn gedrag.

De man moet meewerken aan een ambulante behandeling. Dit betekent dat hij onder begeleiding van een psycholoog of psychiater aan zijn problematiek zal werken.