Man uit Haarlem op Ibiza gepakt met stapels cash, dure horloges, wijn en meer in drugs- witwasonderzoek

Een 39-jarige man uit Haarlem, verdacht van betrokkenheid bij grootschalig witwassen en de handel in verdovende middelen binnen een georganiseerd crimineel samenwerkingsverband, is op Ibiza aangehouden.

De arrestatie vond plaats op 21 november, waarbij ook drie woningen en twee kluizen werden doorzocht. Tijdens de doorzoekingen werd ongeveer €140.000 aan contant geld in beslag genomen, evenals cryptovaluta, diverse dure horloges, designer damestassen, waardevolle wijnen, bankrekeningen en een voertuig.

Het onderzoek door de politie Noord-Holland begon op 23 januari 2023 en richtte zich op de verdenking van deelname aan een criminele organisatie die betrokken was bij het internationaal verplaatsen van grote contante geldbedragen en drugshandel. Het onderzoek heeft aangetoond dat de organisatie meer dan €6 miljoen aan contant geld heeft verplaatst, vermoedelijk afkomstig uit misdrijven. De verdachte, die communiceerde via cryptocommunicatie, kon onder andere worden geïdentificeerd aan de hand van een Ikea-tapijt dat te zien was op foto’s van stapels bankbiljetten die werden uitgewisseld via crypto-communicatie. Het onderzoek is nog in volle gang. De verdachte zal binnenkort worden overgeleverd aan Nederland.