© Crime-Nieuws.nl

Man uit Leiden door Encrochat pgp-chats internationaal gezocht voor grootschalige drugshandel

De politie is in een onderzoek naar drugshandel op zoek naar een man uit Leiden. De verdachte staat internationaal gesignaleerd.

Eerder werd zijn medeverdachte, een 39-jarige man uit Leiden, al aangehouden op verdenking van handel in harddrugs. De raadkamer van de rechtbank heeft bepaald dat de verdachte drie maanden langer vast blijft zitten.

De aanhouding komt voort uit een langer lopend onderzoek naar drugshandel waarin Nederland, België en Frankrijk samenwerken. De opgepakte man kwam daarbij in beeld via onderschepte Encrochat pgp-chats. In februari 2021 zou hij via de haven van Antwerpen een grote partij cocaïne in Europa hebben ingevoerd.

Ook in de maanden hiervoor hield verdachte zich bezig met de handel in drugs, zo blijkt volgens het OM uit de Encrochat berichten. Verder wordt de man verdacht van het witwassen van grote geldbedragen. Zijn medeverdachte, een 34-jarige man uit Leiden, wordt nog gezocht. Hij bevindt zich mogelijk in het buitenland en staat daarom internationaal gesignaleerd.