Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Man verdacht van gewapende overval op stylist Fred van Leer ontkent: ‘Ik wil naar huis en weer studeren’

De man die verdacht wordt van de gewapende overval op stylist Fred van Leer ontkent betrokken te zijn geweest.

Dat bleek vandaag tijdens de eerste voorbereidende zitting in de rechtbank in Rotterdam. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de 23-jarige Amsterdammer van poging tot afpersing met geweld, bedreiging met een vuurwapen, bedreiging van de chauffeur van Van Leer, heling en vuurwapenbezit. De tweede verdachte is nog niet aangehouden door de politie.

Tijdens de zitting verklaarde de verdachte onschuldig te zijn. ‘Ik heb het niet gedaan. Ik ben ook niet in Rotterdam geweest op die dag. Ik vind het heel erg dat ik voor iemand anders hier zit. Ik wil naar huis gaan en mijn studie afmaken, mijn toekomst herpakken’, meldde hij tegen de officier.

Het OM is van mening dat er sprake is van ernstige vermoedens. Er zou dna zijn gevonden. Volgens de advocaat gaaf het ok een megprofiel en kan op basis daarvan niet aangetoond worden dat zijn cliënt de dader is. De rechtbank heeft het voorarrest van de verdachte verlengd. De inhoudelijke behandeling in deze zaak gaat later dit jaar verder.

Bij de stylist werd op 18 november vroeg in de ochtend aangebeld door twee mannen in een uniform van PostNL, die een pakketje bij zich hadden. Van Leer doet de deur open van zijn woning in Rotterdam en loopt de twee in het trappenhuis tegemoet. Op het moment dat het slachtoffer ziet dat een van de twee een pruik op heeft realiseert hij zich dat het foute boel is. Hij trapt de voorste man van de trap en wordt daarna bedreigd met een vuurwapen. Kort daarna slaan de overvallers op de vlucht.

In het trappenhuis worden later onder meer een schoen en een doorgeladen vuurwapen gevonden door de politie. Op de schoen en de scooter waarmee de verdachten naar het huis van Van Leer reden, wordt dna van de 23-jarige verdachte uit Amsterdam aangetroffen.