Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Man verdacht van reeks ‘rasta overvallen’ in Eindhoven en mishandelen cipier

Een 52-jarige man uit Eindhoven wordt verdacht van een reeks ‘rasta overvallen’.

Begin dit jaar werden winkeliers in Eindhoven en omgeving opgeschrikt door een reeks overvallen. Meerdere keren werd daarbij gesproken over een lange man met dreadlocks en een donkere huidskleur. Al gauw werd in verschillende media daarom gesproken over de ‘rasta-overvaller’. Na uitgebreid onderzoek en het bekijken van onder meer camerabeelden leidde het spoor naar de verdachte. Kort na een overval op een casino in Oss werd hij medio maart opgepakt en vastgezet.

Tijdens een regiezitting maakte de officier van justitie bekend dat de man wordt verdacht van het plegen van negen overvallen. Het gaat om overvallen die in december 2018, februari 2019 en maart 2019 werden gepleegd, met name op supermarkten: ‘De overvallen maakten op de vaak jonge slachtoffers diepe indruk en leidden wekenlang tot grote angst en onrust onder winkeliers en medewerkers. Ook dat laatste rekenen wij deze man zwaar aan’, zo laat hij weten.

Naast de overvallen wordt de man ook verdacht van een mishandeling van een cipier, Tijdens zijn detentie zou hij de vrouw hebben aangevallen en toen ze eenmaal op de grond lag nog meerdere keren hebben geschopt. Op een ander moment zou hij tijdens zijn detentie een politieagente hebben uitgescholden. Eerder dit jaar zou hij tenslotte een gebiedsverbod hebben overtreden in Oss. Ook dit wordt hem ten laste gelegd, net als het bezit van een balletjespistool. De strafeis voor de reeks overvallen en andere zaken wordt binnenkort bekendgemaakt.