Man vermoedelijk opzettelijk doodgereden in Ede, vrouw (36) aangehouden

De politie heeft een vrouw aangehouden na een vermoedelijk opzettelijke dodelijke aanrijding in Ede.

Bij de hulpdiensten kwam zaterdagmiddag rond 16.50 uur melding binnen over een aanrijding op een parkeerplaats aan de Halte. Ter plaatse werd een zwaargewonde man aangetroffen. De veroorzaker van de aanrijding was toen al weggereden.

Er werd direct gestart met het hulp aan het slachtoffer, een 64-jarige man uit Gaanderen. Vanwege de ernst van het letsel werd een traumahelikopter opgeroepen. Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar hij later overleed.

De politie startte meteen een uitgebreide zoekactie naar de mogelijke veroorzaker van het ongeval. Hiervoor werd ook een melding via Burgernet verspreid. Verder werd op de plaats van de aanrijding direct een sporenonderzoek gestart en werden getuigen gehoord. De gezochte auto, een grijze Ford Fiësta, werd later die dag aangetroffen op de Schaapsweg. Een 36-jarige vrouw uit Ede is aangehouden en ingesloten. 

Op basis van het eerste onderzoek gaat de politie er vanuit dat de vrouw de man vermoedelijk opzettelijk heeft aangereden. Aanleiding zou mogelijk een aanrijding kunnen zijn geweest op de parkeerplaats. De verdachte zit vast voor doodslag en de politie doet verder onderzoek naar de dodelijke aanrijding.