Man veroordeeld die met banaan bankoveral pleegde en geld buitmaakte

Een man heeft een bankoverval gepleegd met een banaan en heeft zelfs geld buitgemaakt.

De 50-jarige Laurence V. uit de Engelse kustplaats Bournemouth besloot om een filiaal van de Barclays bank in het centrum van de stad te overvallen. De man kon geen wapen regelen en heeft een banaan in een tas gestopt en is daarmee de bank binnengelopen. Zonder de banaan uit de zak te halen richtte hij dit op een medewerkster en vroeg om geld. V. kreeg 1100 pond mee in briefjes van 20 en is gevlucht.

Op straat kwam de bankovervaller agenten tegen en vertelde dat hij zojuist een bank heeft overvallen. De agenten geloofden hem niet en de verdachte besloot naar een politiebureau te gaan. Daar gaf hij zichzelf met buit, banaan en al aan bij de politie. Zijn missie was namelijk niet om geld buit te maken maar om vastgezet te worden. Hij had kort daarvoor zijn woning verloren en besloot om drastische maatregelen te nemen om niet op straat te belanden.

De rechtbank heeft de bankovervaller zijn zin gegeven en de man is afgelopen maandag veroordeeld tot een gevangenisstraf. Laurence V. heeft nu in ieder geval de komende 14 maanden een dak boven zijn hoofd in de gevangenis.