© Crime-Nieuws.nl

Man veroordeeld na bericht op Twitter over liquideren demissionair minister van Volksgezondheid

Een 44-jarige man uit Venlo is veroordeeld voor opruiing nadat hij in januari een bericht op zijn openbare Twitteraccount plaatste waarin hij opriep tot het liquideren van demissionair minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers. Volgens het Openbaar Ministerie Limburg heeft de man zich schuldig gemaakt aan opruiing met dit bericht.

De verdachte gaf bij de politie toe dat hij het bericht had geplaatst, maar hij beweerde dat hij bedoelde dat de minister uit zijn functie moest worden ontheven. Hij was van mening dat de minister niet de juiste persoon was voor de functie, met name vanwege bezuinigingen die volgens hem negatieve gevolgen hadden voor zijn partner, die in de zorg werkt. De man toonde berouw tijdens de rechtszaak en gaf aan geschrokken te zijn van de gevolgen van zijn bericht.

Het Openbaar Ministerie benadrukte de noodzaak om een voorbeeld te stellen vanwege de forse oproep op Twitter. De officier van justitie eiste een werkstraf van 40 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden.

De politierechter veroordeelde de man tot 80 uur werkstraf, waarvan 40 uur voorwaardelijk. De uitspraak werd meteen gedaan.