wiet crime nieuws

Man veroordeeld voor runnen wietkwekerij en vrijgesproken voor gijzeling en mishandeling

De rechtbank heeft een man uit Almelo veroordeeld voor het runnen van een wietkwekerij maar vrijgesproken inzake gijzeling en zware mishandeling.

De 27-jarige man werd vervolgd in het zogenoemde onderzoek Jerusalem. Dat onderzoek draait om de wederrechtelijke vrijheidsberoving en zware mishandeling van een man in Almelo. Het slachtoffer zou zijn gegijzeld, vastgebonden en ernstig mishandeld. Ook zouden er volgens de verdenking tatoeages bij de man gezet zijn.

De rechtbank is het met het Openbaar Ministerie (OM) en de advocaat van de man eens dat er onvoldoende bewijs is om de man voor deze feiten te veroordelen. Twee andere mannen zijn nog wel verdachten in het onderzoek Jerusalem. De inhoudelijke behandeling van deze zaken staat gepland in januari 2021.

De man is wel veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij een wietkwekerij. In een pand aan de Mezenstraat in Almelo werd in april 2019 een wietkwekerij ontdekt. Op de bovenverdieping van de woning werden bijna 350 planten aangetroffen. De apparatuur werd voorzien van stroom die illegaal werd afgetapt. De Almeloër bekende zijn betrokkenheid bij deze zaak. De rechtbank veroordeelt hem tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand met een proeftijd van 2 jaar. Ook moet de man een taakstraf van 180 uur uitvoeren.