Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Man veroordeeld voor verstoppen dode moeder en pinnen tienduizenden euro’s uitkering

De rechtbank in Maastricht heeft een man veroordeeld tot zes maanden celstraf omdat hij het lichaam van zijn overleden moeder ruim drie jaar lang thuis heeft bewaard om haar uitkering. In totaal heeft de man ruim 70.000 euro hiermee binnengehaald.

De 65-jarige man uit Oirsbeek heeft zijn moeder na haar overlijden in plastic folie gewikkeld en in een kist verstopt. Vervolgens heeft de kist dichtgekit en met tape afgeplakt. Om de stank te verbergen heeft de verdachte geurmiddelen geplaatst.

De verdachte heeft het overlijden van zijn moeder niet gemeld bij de juiste instanties. Dit deed hij voornamelijk om haar uitkering op te strijken. In totaal heeft hiermee in bijna 3 jaar ruim 70.000 euro mee ‘verdiend’. De man beweerde dat hij het lichaam van zijn moeder heeft verborgen omdat dit haar laatste wens was.

Zij zou op haar sterfbed tegen hem hebben gezegd dat hij het tegen niemand mocht vertellen als zij zou zijn overleden. De rechtbank kan niet nagaan of zijn moeder dit daadwerkelijk heeft gezegd. Verdachte is de enige die dit verklaart. De rechtbank ziet vooral een financieel motief om haar dood te verzwijgen.

De officier van justitie vond een taakstraf genoeg maar de rechtbank is het hier niet mee eens en heeft een zwaardere straf opgelegd. De man moet zes maanden de cel in en de ten onrechte betaalde uitkeringen terugbetalen.