Man vervolgd voor verkeersmisdrijf na verschijnen beelden op website Dumpert

Justitie gaat een man vervolgens vanwege een verkeersmisdrijf die op beeld stond en geüpload werd op de website Dumpert.

De politie heeft de 29-jarige man uit Eindhoven verhoord voor het plegen van een verkeersmisdrijf op 6 mei 2020 en zijn rijbewijs ingevorderd. De man wordt er onder andere van verdacht op knooppunt Sint Annabosch bij Breda met zijn auto met hoge snelheid over de vluchtstrook te hebben gereden. Hij haalde hierbij een andere auto in, voegde in op de A58 en reed tussen twee auto’s door die op naast elkaar gelegen rijstroken reden (tripleren), aldus een woordvoerder van de politie.

In de auto die via de vluchtstrook werd ingehaald, zat een dashcam. De bestuurder hiervan heeft de beelden op www.dumpert.nl gezet. Nadat de beelden online verschenen is in overleg met de officier van justitie een onderzoek gestart door de politie. De Forensische Opsporing van de eenheid Zeeland-West-Brabant heeft daarbij de snelheidsberekening uitgevoerd op basis van de videobeelden. Zij kwamen uit op een vermoedelijke snelheid van 164 km/u, waar 100 km/u de toegestane maximale snelheid is.

Niet lang na het verlaten van het bureau zagen agenten in Eindhoven een bromfiets rijden. De bestuurder had een lachgasballon vast. Bij controle bleek het om dezelfde 29-jarige man te gaan, die een voertuig bestuurde, terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd. Voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs is proces verbaal opgemaakt. Beide zaken zijn nu in handen van het Openbaar Ministerie (OM) die mogelijk verdere stappen zal gaan nemen.