De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

‘Man vreest voor leven na onterechte link met liquidatie’

Een man in Amsterdam vreest voor zijn leven nadat hij gelinkt werd aan de liquidatie van Djordy Latumahina. Op Vlinderscrime en Misdaadjournalist werden artikelen gepubliceerd (bij Vlinderscrime ook een video) over de mogelijke betrokkenheid van personen in een witte Renault Kangoo.

Dat meldt zijn advocaat Freek van der Brugge aan AT5. De advocaat bevestigt dat de auto van zijn cliënt, de witte Renault Kangoo, te zien is in het filmpje, maar ontkent in alle toonaarden dat zijn cliënt iets met de moord te maken heeft. De eigenaar van de Kangoo zat ook zelf niet achter het stuur.

De man achter het stuur en de eigenaar van de Kangoo hebben zich gemeld bij een politiebureau in Amsterdam om opheldering te geven over wat ze deden in de parkeergarage. De advocaat meldt dat zijn cliënt voor zijn leven vreest door de publicatie. ‘Het is een zeer kwalijke ontwikkeling dat als iemand een ander beschuldigt van betrokkenheid bij moord, Kok dat zomaar op zijn site plaatst’. Aldus Van der Brugge.

Djordy Latumahina werd op 8 oktober doodgeschoten in een parkeergarage aan de Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam Nieuw-West. De politie houdt ernstig rekening met een mogelijke vergismoord maar houden momenteel alle scenario’s open. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.