© Pixabay on Pexels.com

Man vrijgesproken van moord na jaren cel opnieuw gezocht voor dodelijke schietpartij

Een man die eerder werd veroordeeld voor moord en later werd vrijgesproken, wordt nu weer gezocht voor een dodelijke schietpartij.

Het gaat om de Amerikaanse 33-jarige Jahmir Harris uit Philadelphia. De politie is op zoek naar hem in verband met een dodelijke schietpartij vorige maand. Er is 20.000 dollar uitgeloofd voor informatie die leidt tot zijn aanhouding.

Op 5 september rond 02.00 uur werd de 50-jarige Charles Gossett doodgeschoten door een kogel die hem in het achterhoofd trof. Beveiligingsbeelden op de plaats delict zouden twee gewapende mannen hebben vastgelegd die Harris’ voertuig verlieten.

Harris was eerder veroordeeld voor moord met voorbedachten rade bij de dood van Louis Porter, 45. Op 23 december 2012 werd Porter neergeschoten in zijn voertuig op een parkeerplaats bij Walgreens. Er werd een kogelregen op de auto afgevuurd terwijl het kind van het slachtoffer op de achterbank zat, maar werd niet geraakt.

Harris werd aangehouden en kreeg een gevangenisstraf opgelegd. Na acht jaar gevangenisstraf vroegen zijn advocaten de officier van justitie van Philadelphia de zaak opnieuw te onderzoeken. Daarbij werd ontdekt dat de grondwettelijke rechten waren geschonden. Een nieuw onderzoek concludeerde dat Harris niet de schutter was en hij kwam vrij. Nu wordt de man dus opnieuw gezocht voor een dodelijke schietpartij.