Een bestuurder op de vlucht voor de politie heeft tijdens een achtervolging meerdere ballonnen met lachgas gevuld en tot zich genomen.

Bij de politie kwam woensdagavond rond 21.20 uur melding binnen dat een man in een auto in Ede lachgas zou gebruiken en zorgde voor gevaarlijke situaties. Agenten gingen direct op de melding af en zagen even later de man rijden. Zij gaven hem een stopteken om hem aan te spreken over het gebruik van lachgas achter het stuur, maar de man vond het niet nodig om te stoppen en sloeg op de vlucht.

Tijdens de wilde achtervolging hield de bestuurder onder meer zijn telefoon vast om alles goed vast te kunnen leggen. Op een gegeven moment stopte hij even en nam een ballon lachgas. Hij inhaleerde twee nieuwe ballonnen en gaf weer gas. De man reed over de stoep om de politie te ontwijken en reed weg.

Kort daarna stopte de man waarna de politie hem sommeerde om uit zijn auto te komen. Inmiddels bleek hij een nieuwe ballon in zijn handen te hebben die hij inhaleerde. De 23-jarige man werd aangehouden in verband met zijn gevaarlijke rijgedrag en de gevaarlijke situaties die hij veroorzaakte. De politie onderzoekt de zaak.